В Івано-Франківську заговорили про комунальний притулок для тварин.

 

В Івано-Франківську планують створити комунальний притулок для безпритульних тварин, адже, за словами директора КП «Полігон» Юрія Мороза, з притулком «Дім Сірка» є багато спекуляцій.

 

Про долю безпритульних чотирилапих містян нині говорили під час щотижневої наради в міського голови Івано-Франківська, передає Репортер.

 

КП «Полігон» – міське комунальне підприємство, що переробляє сміття у селі Рибному і стерилізує безпритульних тварин. Також працівники комунального підприємства чипують собак.

 

За даними на минулий рік, в Івано-Франківську було чиповано 53% безпритульних чотирилапих, та за міжнародними стандартами їх має бути не менше 70%. Цьогоріч підприємство стерилізувало і прочипувало 395 собак, зазначив Юрій Мороз.

 

«За нашими даними, 6,1% цуценят живуть на вулиці, 9,2% – мають власників, але вони відпускають їх на вулицю безконтрольно, що теж сприяє неконтрольованому розмноженню», – додав директор комунального підприємства.

 

Минулого року волонтерські організації Івано-Франківська та Дніпра за сприяння міської влади провели підрахунок безпритульних тварин у місті і нарахували 1120 собак.

 

Зараз в Івано-Франківську проблемами безпритульних тварин займається БО "Дім Сірка". Волонтери благодійної організації годують, лікують, стерилізують тварин та шукають їм господарів. "Дім Сірка" просив у міста ділянку в Рибному для своєї діяльності, проте місцеві мешканці висловлювались проти такого сусідства.

25.09.2018