Порошенко обговорив із Луценком і Аваковим інцидент із нападом на активіста.

 

Президент України Петро Порошенко відбув телефонні розмови з Генеральним прокурором Юрієм Луценком та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, під час котрих керівники відомств проінформували голову держави про хід розслідування нападу на одеського громадського активіста Олега Михайлика.

 

Про це повідомила прес-служба Президента.

 

Аваков, зокрема, повідомив про посилення складу слідчої групи першим заступником голови Національної поліції В’ячеславом Аброськіним, який нині веде розслідування в Одесі.

 

Керівники правоохоронних відомств повідомили про намір провести координаційну нараду з питань боротьби зі злочинністю.

 

Президент також мав розмову з головним лікарем Міської клінічної лікарні №1 Одеси Євгеном Григор’євим щодо стану здоров’я Михайлика. 

 

Напередодні Генеральний прокурор Юрій Луценко також відбув нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у зв'язку з черговим нападом на активістів в Одесі.

 

"Ситуацію в області, в тому числі з нападами на активістів, буде проаналізовано на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня", – повідомив Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Міністерство ж внутрішніх справ укупі з Національною поліцією за підсумками наради силових структур, котра відбулася в Одесі, постановили провести в реґіоні "профілактичне відпрацювання".

 

 

"Ми не маємо допустити чергового замаху, який може дестабілізувати ситуацію в регіоні. З цією метою ухвалено рішення про проведення на території області комплексу заходів, спрямованих на недопущення дестабілізації оперативної обстановки. Вони пройдуть у тісній взаємодії між поліцією, Національною гвардією, прокуратурою, СБУ, Державною прикордонною службою та громадськістю", – повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба Нацполіції.

 

"Ми залучимо до відпрацювання всі оперативні підрозділи Національної поліції України. Вже сьогодні до Одеси відряджено працівників Департаменту карного розшуку та інших оперативних підрозділів НПУ. Кожен тяжкий злочин, не тільки відносно громадських діячів чи активістів, буде розслідуватися однаково ретельно. Так, щоб усі громадяни відчували, що їх захищає держава", – запевнив керівник Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

 

Нагадаємо, на Олега Михайлика, керівника одеського міського осередку партії "Сила людей", напали у суботу ввечері, застосувавши проти нього травматичний пістолет. Активіст перебуває в лікарні з важким пораненням легень.

 

25.09.2018