Перемовини щодо Brexit зайшли в глухий кут.

Про це заявила британська прем’єрка Тереза ​​Мей.

 

 

Те, що перемовини про вихід Великої Британії зі складу Євроунії зайшли в безвихідь, керівниця британського уряду Тереза Мей констатувала в п'ятницю, 21 вересня, виступаючи зі спеціальною заявою за підсумками неформального саміту ЄУ, який напередодні відбувся в Зальцбурзі.

 

Тереза Мей визнала наявність двох великих проблем на переговорах із Європейською Унією про умови виходу Об’єднаного Королівства з ЄУ. Перша з них – майбутні економічні відносини між Брюсселем і Лондоном після Brexit, а друга – проблема кордону між Північною Ірландією й Ірландської Республікою.

 

Мей пообіцяла, що зробить усе від неї залежне, аби домовитися з Євроунією. Водночас вона зазначили, що якщо угоди не буде досягнуто, то Велика Британія покине ЄУ без укладення угоди. «Відсутність договору краще, ніж поганий договір», – процитувало її слова видання Die Zeit.

 

Тереза ​​Мей наголосила, що вона завжди з повагою ставилася до Європейської Унії, тож вважає, що «Велика Британія має право розраховувати на таке ж ставлення».

 

Керівниця британського уряду назвала референдум про вихід країни з ЄУ «найбільшим демократичним досвідом» і заявила, що не має наміру переглядати його підсумків, оскільки це, як наголосила Мей, може розколоти країну.

21.09.2018