У Львові американські хірурги безкоштовно прооперували 63 дитини.

 

Американські хірурги та анестезіологи з трьох найкращих клінік США протягом тижня – 15–21 вересня – консультували й оперували маленьких українських пацієнтів. Місія тривала на базі клініки Medicover, передає Гал-Інфо.

 

Протягом тижня гості разом з українськими колегами оглянули близько 120 дітей з опіками різного ступеня важкості. 63 із них провели безкоштовні оперативні втручання. 

 

"Цьогорічна місія була дуже плодовита. З кожним роком кількість хворих, яких ми оперуємо, збільшується. Це завдяки тому, що люди, з якими працюємо тут, у Львові, вже знають, чого від нас очікувати, і це дозволяє збільшити нашу ефективність", – пояснив керівник проекту, лікар-анестезіолог з Бостона Геннадій Фузайлов.

 

Для лікування контрактур та рубців американські лікарі вперше в Україні використали суперсучасний лазер «AcuPulse CO2 (Lumenis)», що встановлений на базі клініки Medicover у Львові. 

 

Геннадій Фузайлов додав, що близько 75% прооперованих пацієнтів брали участь у проекті у попередні роки, адже опікова хвороба потребує медичного втручання впродовж усього життя. Для проведення операцій американські фахівці обирали тих дітей, яким змогли гарантувати позитивний результат на щонайменше 90%. Пацієнтів із більш складними та гострими формами опікової хвороби медики транспортують у Бостон. Там, у клініці Shriners Hospitals for Children, їм надають комплексну медичну допомогу, включно з оперуванням. Дехто з них перебуває у Бостоні впродовж року та навіть довше. 

 

Оскільки проект проходить у Львові вже не вперше, фахівці зі США сподіваються повернутись в Україну і наступного року. 

 

«Перспективи проекту залежать від інфраструктури, яку нам можуть тут надати. Наші можливості як лікарів є дуже великими. Ми розмірковуємо про проведення наступного року важких мікроскопічних операцій. Але для цього необхідна велика підготовка. Саме тому в межах нашого візиту ми також проводимо лекції для українських колег, зокрема студентів-медиків», – наголосив Геннадій Фузайлов.

21.09.2018