В адміністрації «Буковелю» СБУ провела обшуки.

 

Учора, 20 вересня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в адміністрації гірськолижного комплексу «Буковель». Кажуть, це пов'язано не з роботою комплексу, а зі справою про розкрадання коштів під час ремонту доріг.

 

Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему привласнення посадовими особами Служби автомобільних доріг коштів Дорожнього фонду через закупівлю неякісних будівельних матеріалів, що призводило до передчасного руйнування дорожнього покриття, інформує прес-центр СБУ.

 

«Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники під час тендерних закупівель "санкціонували" використання комерсантами неякісних будівельних матеріалів, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття», – ідеться в повідомленні СБУ.

 

У межах розпочатого досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що співробітники комерційних структур, задіяних у схемі, використовували в документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей.

 

Водночас досудове слідство встановило, що необхідна сертифікація заводів фактично не проводилася і відповідних атестатів комерсантам не видавали.

 

«Роботи виконувалися з використанням матеріалів сумнівного походження, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття. Натомість, за затвердженими актами виконаних робіт, матеріали оплачувалися за нормативами високої якості», – кажуть правоохоронці.

 

Розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

У «Буковелі» вилучили документацію, що попередньо підтверджує інформацію СБУ.

 

«Після вивчення цих документів буде вирішено питання про оголошення підозри чиновникам і комерсантам, причетним до протиправної операції з коштами держбюджету», – зазначили в СБУ.

 

«Буковель» розташований у с. Поляниця (Івано-Франківська обл.). Курорт належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації. Його директором був народний депутат, член «Укропу» Олександр Шевченко. Він же є власником фірми «ПБС», що виконує левову частку ремонтів доріг в Івано-Франківській області.

21.09.2018