Бориславські депутати проводять засідання перед стінами НАК «Нафтогаз».

 

Сьогодні, 19 вересня, депутати Бориславської міської ради, що на Львівщині, проводять позачергову сесію під стінами НАК «Нафтогаз України» у Києві, передає ЛП.

 

Вони розглядають одне питання – подолання наслідків тривалого нафтовидобутку на території міста, що розташоване безпосередньо на нафтогазовому родовищі.

 

Серед основних вимог депутатів те, що підприємства «Укрнафти» мають припинити викидати супутній газ в атмосферу, збільшити видобування нафти та сплачувати податок в бюджет Борислава, а не в держбюджет.

 

Контрольним пакетом акцій «Укрнафти» володіє НАК «Нафтогаз Україна».

 

«Довготривалий видобуток вуглеводневої сировини призвів до негативного впливу на екологічний  стан природного середовища, зокрема загазованості та забруднення території вуглеводнями. На даний час техногенно-екологічні проблеми не вирішені, а численні наукові та моніторингові дослідження компонентів довкілля підтвердили їх загрозливий та небезпечний характер.

 

Забруднення та деградація довкілля міста Борислава стосується всіх його природніх складових: геологічного середовища, атмосферного повітря, ґрунтів, водойм, біологічних систем.

 

Існує постійна небезпека створення вибухової концентрації вуглеводневих газів на територіях житлових масивів міста. Такі прецеденти мали місце у Бориславі, наслідками яких були людські жертви та руйнування споруд», – наголосили депутати у своєму зверненні до НАК «Нафтогаз України».

19.09.2018