За обвал мосту в Італії притягнуть до відповідальності оператора автострад.

Йому загрожує багатомільйонний штраф і позбавлення ліцензії.

 

 

Італійська влада має намір притягнути до відповідальності за обвалення секції моста в Генуї компанію Autostrade per l'Italia, яка керує мережею італійських автострад в рамках концесійних угод. «Передовсім керівництво Autostrade per l'Italia має подати до демісії», – написав міністр інфраструктури і транспорту Італії Даніло Тонінеллі (Danilo Toninelli) на своїй сторінці в Facebook в середу, 15 серпня.

 

За словами міністра, у компанії необхідно відібрати ліцензію. Окрім того, їй загрожує штраф на суму до 150 мільйонів євро. В інтерв'ю телеканалу RAI 1 Тонінеллі закинув операторові автострад, що той не зміг виконати своїх зобов'язань в рамках договору про обслуговування інфраструктури.

 

«Компанії, які обслуговують наші автостради, заплатять найвищий штраф у Європі. Вони заробляють мільярди за здирання платні з автовласників, а до бюджету платять лише кілька мільйонів у вигляді податків та ще й нехтують своїми обов’язками з обслуговування доріг і мостів», – обурювався міністр.

 

Тим часом, як повідомило італійське видання La Stampa, кількість загиблих внаслідок обвалення секції мосту зросла до 39 осіб. Ще 16 людей отримали поранення, 12 з них перебувають у критичному стані. Існують побоювання, що число загиблих може зрости. 15 і 16 серпня оголошені в Генуї днями ​​жалоби в знак співчуття і солідарності з родичами загиблих.

15.08.2018