У Генуї обвалився автомобільний міст.

 

Щонайменше 35 осіб загинуло, десятки поранених.

 

 

У місті Генуї на півночі Італії у вівторок, 14 серпня, обвалилася секція мосту, через який проходила платна автострада А10. Як повідомило італійське видання La Stampa, нещасний випадок трапився об 11.50 за місцевим часом, під час зливи. Фатальна секція мосту була розташована на висоті 40 метрів й була близько 100 метрів завдовжки, повідомив співробітник місцевої пожежної служби. На ній під час обвалу перебувало близько трьох десятків автомобілів.

 

 

Міністр інфраструктури і транспорту Італії Даніло Тонінеллі назвав інцидент «колосальною трагедією». Наразі місцева служба охорони здоров’я підтвердила 35 летальних випадків. На місці інциденту працюють близько 200 співробітників рятувальних служб, заявив міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні в своєму мікроблозі в Twitter.

 

«Це просто недопустимо, що такий важливий міст не був збудований таким чином, щоб уникнути обвалу», – висловив своє обурення статс-секретар МВС Італії Едорадо Діксі в коментарі для телеканалу SkyTG24.

 

Рух цим автомобільним мостом було відкрито 1967 року. У 2016 році міст реконструювали.

 

Після новин про трагедію акції компанії Atlantia, яка є концесіонером мережі італійських автострад, впали на 4,6 відсотка на Міланській фондовій біржі.

 

 

 


Вантажівка, що встигла загальмувати на краю провалля

 

14.08.2018