Курс російського рубля з початком тижня відновив падіння.

Причина знецінення російської грошової одиниці – анонсовані Сполученими Штатами санкції проти Кремля.

 

 

Курс долара на відкритті торгів Московської біржі у понеділок, 13 серпня, перевищив 68 рублів. Стільки американська валюта в Росії востаннє коштувала 18 квітня 2016 року.

 

Інформаційне агентство РБК з покликом на дані Московської біржі повідомило, що вартість долара доходила до 68,66 рубля, проте згодом опустилася до позначки 68,27 рубля за долар.

 

Курс євро на відкритті біржі виріс на 90 копійок і сягнув 78,15 руб.

 

Російський рубль почав падати, починаючи з 8 серпня на тлі повідомлень про нові санкції США. Тоді курс долара до рубля досяг максимуму з квітня, перевищивши на піку 65 рублів.

 

Міністерство фінансів Сполучених Штатів анонсувало запровадження  санкцій у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, в причетності до якого влада Великої Британії звинувачує Росію.

 

Перший пакет санкцій має набути чинності 22 серпня. Він передбачає заборону на постачання до Росії електроніки подвійного призначення. Санкції другого етапу будуть запроваджені в тому випадку, якщо протягом трьох місяців Росія не надасть гарантій невикористання хімічної і біологічної зброї і не допустить в країну міжнародних інспекторів. Другий пакет може бути запроваджений в листопаді цього року.

13.08.2018