Криміногенна ситуація на Львівщині покращилась, але хабарників побільшало.

 

Криміногенна ситуація на Львівщині покращилась, але кількість хабарників – зростає. Про це під час наради з керівництвом області заявив прокурор Львівької області Юрій Квятківський, інформує прес-служба обласної прокуратури.

 

За словами прокурора Львівщини Юрій Квятківського, за І півріччя цього року в області фіксують зменшення кількості тяжких злочинів – з 5430 у 2017 році до 4702 цьогоріч. Загалом криміногенна ситуація, за його словами, покращилась. Однак зріс рівень хабарництва.

 

«На 31,8% збільшилась (з 581 до 766) кількість виявлених злочинів у сфері службової та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, у тому числі на 12,5% (112 до 126) більше виявлено фактів хабарництва та одержання незаконної винагороди», – зазначив Юрій Квятківський.

 

Водночас правоохоронцям, наголосив прокурор, варто посилити роботу за окремими напрямками. Йдеться про виявлення та скерування до суду кримінальних проваджень у бюджетній і банківській сферах, у сфері земельних правовідносин, незаконної вирубки лісів, видобутку корисних копалин, розслідування злочинів у сфері протиправного обігу підакцизних товарів, наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів, контрабанди тощо.

 

Гостро постає питання щодо протидії злочинам у сфері довкілля.

 

«Незважаючи на постійні повідомлення в засобах масової інформації, соціальних мережах про незаконні рубки лісу, видобуток гравію та інших корисних копалин, упродовж цього року виявлено лише 96 злочинів вказаної категорії, що на 9,4% менше ніж за аналогічний період минулого року (106)», – сказав Юрій Квятківський.

16.07.2018