Функціонери ФФУ візьмуть на себе збитки хорватського футболіста.

 

Президент Федерації футболу України, народний депутат Андрій Павелко повідомив, що функціонери ФФУ вирішили компенсувати виключеному з делегації збірної Хорватії Огнену Вукоєвичу (колишній гравець "Динамо") штраф за відеоролик із хорватським футболістом Домагою Відою після матчу ЧС-2018 з Росією з привітанням "Слава Україні!".

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Ми запропонували підтримку і Вукоєвичу, і Віді – як юридичну, так і матеріальну. Керівництво Федерації футболу прийняло рішення компенсувати Огнену Вукоєвичу той штраф, який до нього застосований", – сказав Павелко у вівторок у Верховній Раді. Він прийшов на засідання у футболці збірної Хорватії з номером "7" і прізвищем її гравця Івана Ракітіча.

 

Павелко хоче домогтися скасування рішення FIFA щодо Віди та Вукоєвича. "Ми вивчаємо юридичний бік питання, щоб допомогти Вукоєвичу у випадку [подання] апеляції на це рішення і звернення до Спортивного арбітражного суду Лозанни. Саме рішення я не хотів би коментувати, тому що сам є членом Дисциплінарного комітету і не мав права брати участь в ухваленні рішення, оскільки є представником однієї із зацікавлених сторін", – зазначив він.

 

Президент ФФУ також готовий запропонувати роботу Вукоєвичу в українській федерації.

 

Під час спілкування з пресою Павелко підняв шарф із символікою збірної Хорватії і сказав: "Хорвати – наші друзі. Хвала Хорватії, Слава Україні! Героям Слава!". Відповідаючи на запитання, чому він обрав саме футболку Ракітіча, Павелко зазначив: "Ракітіч забив переможний гол у ворота Росії. Я думаю, що це також дуже символічно".

 

Нагадаємо, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії в 1/4 чемпіонату світу футболіст хорватської збірної, екс-гравець "Динамо" (Київ) Домагой Віда разом із екс-гравцем збірної Хорватії і київського клубу Огненом Вукоєвичем опублікували в соцмережах відеоролик з привітаннями Україні. На відео Віда скандує: "Слава Україні!", а Вукоєвич каже, що ця перемога також належить і "Динамо", і Україні.

 

8 липня дисциплінарний комітет ФІФА виголосив попередження Віді. Також 9 липня Хорватська футбольна федерація повідомила, що колишнього футболіста і тренер-селекціонера київського "Динамо" Огнена Вукоєвича звільнили від обов'язків помічника тренерського штабу збірної Хорватії на ЧС-2018 і позбавили акредитації як офіційного члена хорватської делегації на турнірі.

 

10.07.2018