Агентство Fitch Ratings визначило рейтинг Львова на рівні «В-».

 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Львова в іноземній і національній валютах на рівні «В-» зі стабільним прогнозом, передає ZN з посиланням на агентство.

 

Зазначається, що рейтинги муніципалітету обмежені суверенним рейтингом. Крім того, рейтинги Львова відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні.

 

Рівень рейтингів підтримується позитивними очікуваннями Fitch щодо операційних результатів міста у середньостроковій перспективі.

 

Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Львова в середньостроковій перспективі і помірні зобов'язання, що випливають з гарантій, виданих муніципальним підприємствам.

 

Fitch Ratings раніше підтвердило довгострокові суверенні рейтинги дефолту емітента України в іноземній та національній валюті на рівні «B-» з прогнозом рейтингів «стабільний».

 

Агентство зберегло прогноз зростання економіки України в 2018 році на рівні 3,2% і прогнозує прискорення зростання ВВП у 2019 році на 3,7%.

09.07.2018