Львівська випускниця привезла «бронзу» з Олімпіади геніїв у США.

 

Львівська випускниця Софія Петришин посіла третє місце на Олімпіаді геніїв (Genius Olympiad) у США в категорії «Наука». Дівчина представила на конкурсі, що відбувався 11–16 червня у місті Освего (штат Нью-Йорк), пристрій, що перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих.

 

Про це повідомив у мережі Facebook директор громадської спілки «Європейська мала академія наук України» Євген Кудрявець.

 

На Олімпіаду геніїв Софія Петришин їздила у складі української команди, що виборола кілька призових місць. Так, випускник зі Закарпаття Валентин Фречка отримав золоту медаль у категорії «Наука» за свій винахід – можливість виготовляти папір із опалого листя. Також золоті медалі на цій олімпіаді отримали українці Катерина Малкіна («Наука»), і Степан Нетудихатко та Микита Фурман («Короткометражка»). Ще одну бронзову медаль отримав Микола Веремчук, а спеціальні відзнаки – Анна Волкова та Артем Миронець.


Українська команда на Олімпіаді геніїв у США.Фото: Євген Кудрявець/Facebook.

 

Цьогоріч в Олімпіаді геніїв взяли участь понад 1300 учасників і 1600 проектів у 5 категоріях: наука, робототехніка, мистецтво, короткометражки, музика, написання креативних проектів, бізнес.

 

Софія Петришин закінчила школу-ліцей «Оріяна», займалася у секції інформатики Львівської обласної МАН. Зараз вона готується до вступу в університет та працює над новим проектом – додатком на Android, що допомагатиме вивчити шрифт Брайля через Bluetooth-модуль.

 

Як повідомляв Z, у травні учениця Львівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» Соломія Леньо отримала дві нагороди на міжнародному конкурсі для підлітків-винахідників Intel ISEF у США.

18.06.2018