Денісова форсує зустріч із Сенцовим – прибула в Лабитнанґі.

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вирушила у п'ятницю вранці в російське місто Лабитнанґі, в котрому поневолено українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

Знимка Людмили Денісової із Саліхарда

 

"Прибули до Саліхарда. Це місто за 22 км від Лабитнанґі, де утримують Олега Сенцова. Зараз направляють саме туди", – повідомила Денісова.

 

Омбудсмен не уточнила, чи цю поїздку узгоджено з російською стороною. Нагадаємо, напередодні росіяни запропонували Людмилі Денісовій зустрітися з Олегом аж після 22 червня. "Нас це категорично не влаштовує!" – відрубала уповноважена з прав людини.

 

Перший візит омбудсмена мав відбутися 16 червня до Омська, де утримують під вартою українця Дмитра Штиблікова, звинуваченого в підготовці диверсій у Криму.

 

Станом на 10:20 аґенція "Інтерфакс-Україна" повідомила: Денісова вже прибула до Лабитнанґі. "Уповноважена в колонії, очікуємо зустрічі з керівництвом виправної установи", – розповіла радник омбудсмена Олена Мячина.  

 

Нагадаємо, уповноважена ВР Людмила Денісова в середу вирушила в Росію для відвідин українських в'язнів у РФ, згідно з домовленістю між президентами України та Росії.

 

У четвер російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила, що Денісова має намір відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Романа Сущенка, інших. Пані Людмила ж уточнила: українська сторона ще не погодила графіка відвідин. Зокрема через зволікання росіян із Сенцовим.

 

15.06.2018