Денісова вимагає якомога швидшої зустрічі зі Сенцовим.

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не погодилася з запропонованим Росією графіком відвідин поневолених і вимагає якнайшвидшої зустрічі з українським режисером Олегом Сенцовим, котрий уже понад місць голодує в колонії міста Лабитнангі.

 

Про це повідомила прес-служба омбудсмена.

 

 

"Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями", – прокоментувала Людмила Денісова.

 

Крім того, уповноважена з прав людини повідомила, що наразі проводять роботу щодо можливого відвідання журналіста Романа Сущенка, якого утримують у СІЗО "Лєфортово", та Миколи Карпюка, який перебуває в тюрмі у місті Володимир.

 

З її слів, під час переговорів із керівником апарату омбудсмена РФ у Москві російська сторона запропонувала здійснити перший візит до міста Омськ у суботу, 16 червня. Там утримують під вартою українця Дмитра Штиблікова, звинуваченого в підготовці диверсій у Криму.

 

В інтерв'ю телеканалу "112-Україна" Людмила Денісова сказала, що переговори щодо графіка відвідин поневолених в Росії та в Україні триватимуть. "В Омську, коли зустрінемося з Москальковою, детально обговоримо більш ранні терміни відвідування всіх інших наших ув'язнених, які перебувають у списку", – поінформувала вона.

 

"Попередньо, ми не підтвердили тієї "дорожної карти", яку вони нам пропонували", – наголосила уповноважена ВР України з прав людини.

 

"Ми представили свій план зустрічі з нашими ув'язненими. Поки що вони його обговорюють. Ніякої "дорожньої карти" ще немає. Є наша заявка на те, як, коли і кого ми хочемо відвідати. Поки що це питання обговорюється", – уточнила Денісова.

 

Нагадаємо, уповноважена ВР Людмила Денісова в середу вирушила в Росію для відвідин українських в'язнів у РФ, згідно з домовленістю між президентами України та Росії.

 

У четвер російський омбудсмена Тетяна Москалькова повідомила, що Денісова має намір відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Романа Сущенка інших.

 

14.06.2018