Андрій Садовий прокоментував імовірну появу житла на місці концтабору у Львові.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що на території Цитаделі, де колись був табір для військовополонених «Шталаг-328», жодного будівництва не буде, передає Гал-інфо.

 

«Ніякого житлового будинку там бути не може. Наскільки я розумію, є будівлі і є власник цих будівель. Просто один власник продав свої будівлі іншому. Жодних дозволів на жодні будівництва там ніхто не давав. Там, теоретично, можуть бути якісь приміщення, які матимуть суспільну потребу. І це лише якщо будуть погодження від усіх структур і ЮНЕСКО, але житла там не буде категорично», – заявив Андрій Садовий.

 

7 червня депутати Львівської міськради надали ТзОВ «Сучасне місто» дві земельні ділянки площею 0,3098 га та орієнтовною площею 3,8 га на вул. П. Грабовського, 11.

 

В ухвалі зазначено, що рада надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11, для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

 

«Шталаг-328» був нацистським табором для військовополонених в центрі Львова. Йдеться про унікальну пам’ятку світової історії, відому як Цитадель (30 га землі). Ця оборонна споруда була збудована ще за Австро-Угорської імперії (середина ХІХ ст.) за типовим проектом.

 

На цій території у 1941 році нацисти створили табір, де утримували полонених червоноармійців, французів, бельгійців тощо.

 

Територія історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель» занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка історії, архітектури, містобудування національного значення «Ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328». Охоронний номер – 130026-Н.

14.06.2018