У Львові хочуть збудувати багатоповерхівки на території концтабору.

 

7 червня депутати Львівської міськради ухвалили рішення про вилучення за згодою у приватного підприємця Андрія Ярового земельної ділянки площею 0,3098 га на вул. П. Грабовського, 11, та передачу її ТзОВ «Сучасне місто», інформує прес-служба УГП.

 

Ухвалою депутати дозволили виготовити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11, для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, з подальшим їхнім переведенням до земель житлової та громадської забудови. Ідеться про земельну ділянку площею 0,3098 га та ще одну земельну ділянку орієнтовною площею 3,8 га.


 

Вулиця Грабовського, 11, входить у межі території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель». 

 

У 2012 році ансамбль оборонних споруд «Цитадель» – місце концентраційного табору «Шталаг-328» на вул. Грабовського у Львові – було внесено у перелік об’єктів культурної спадщини національного значення.

 

За свідченнями істориків, у 1941 на території «Цитаделі» нацисти створили табір «Шталаг-328». За розпорядженням начальника СС та поліції дистрикту «Галичина» Фріца Кацмана протягом 1941–1943 рр. тут було знищено понад 100 тис. військовополонених. 


Жертви концтабору "Шталаг-328". Фото: УГП.

 

Рішення про виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11, для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків підтримали 46 депутатів. Жоден з обранців не був проти, лише один – Тарас Чолій – утримався, а 13 – не голосували.

13.06.2018