МОН радить посилити охорону шкіл через масові отруєння.

 

Міністерство освіти та науки України рекомендує посилити охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти у зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами.

 

Як повідомила прес-служба МОН, такого листа надіслали 22 травня 2018 року в департаменти, освітні управління державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти.

 

 

Зокрема, МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. "Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю", – повідомили в міністерстві Лілії Гриневич.

 

Крім того, урядовці рекомендують провести роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров’ю, залучаючи до таких повчань співробітників ДСНС та правоохоронців; розповсюдити серед учнів та викладачів пам'ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами; налагодити механізми оперативного інформування правоохоронних органів у випадку виявлення у закладах освіти та на прилеглих територіях підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров'ю та життю.

 

Нагадаємо, в Україні поширюються випадки масових отруєнь учнів на території шкіл. У вівторок такий інцидент трапився в Харкові – 30 учнів звернулися до медиків, 15 школярів госпіталізували. Станом на вечір вівторка всі повернулися додому в доброму стані.

 

Раніше подібні випадки отруєнь відбулися в Миколаєві та в Черкасах. Кількох дітей лікували в реанімаційних відділеннях.

 

23.05.2018