Отруєння в школах: 30 харківських учнів постраждало через розпилення газу.

 

У Харкові в спеціалізованій школі №3 з поглибленим вивченням іноземної мови отруїлися діти. Понад 30 учнів почулися зле і звернулися до лікарів. До школи прибули додаткові бригади медиків.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ"

 

 

"У школі №3 працюють шість бригад медиків екстреної допомоги. До лікарів звернулася 31 дитина, 15 з них доправлені до лікарні. Попередній діагноз – отруєння невідомою речовиною", – прокоментував керівник КП "Центр медичної допомоги і медицини катастроф" Віктор Забашта.

 

З його слів, більшість дітей прийшли до медиків самі або ж із батьками, після консультації їх відпустили додому. Госпіталізовані діти залишаються в лікарні переважно для отримання консультацій та огляду. "Стан у школярів – неважкий", – додав Забашта.

 

Як повідомили у відділі комунікації ГУНП у Харківській області, за фактом отруєння невідомою речовиною проводиться перевірка. 

 

Згідно з інформацією місцевих медій, у школі розпорошили перцевий спрей.

 

Це вже не перший випадок отруєння дітей у школах за останній час. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей зі школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікування з діагнозом "гостре отруєння невідомою речовиною середнього ступеня тяжкості" пішло 36 учнів, з них двоє – в реанімації.

 

8 травня під час шкільної лінійки в Черкасах теж відбувся інцидент із отруєнням: усього було госпіталізовано 58 осіб (54 дитини і 4 дорослих). На заході ж перебувало 424 учнів і 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. Встановлено, що отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка – постраждалих за межами школи немає. 

 

Зранку 8 травня на шкільній лінійці в новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, відразу стало погано майже двом десяткам учнів.

 

Прикметно, що подібні інциденти з отруєнням учнів у школах газом тривають у Росії ще з зими. 

 

22.05.2018