Президент Молдови оголосив про намір закрити офіс НАТО в Кишиневі.

Ця його заява пролунала в коментарі для російської преси.

 

 

«Молдова – нейтральна країна і не ставатиме частиною жодного військового блоку», – заявив президент Республіки Молдова Ігор Додон в інтерв'ю газеті «Известия», опублікованому в четвер, 17 травня. При цьому він запевнив, що нібито покликається на «думку більшості громадян» країни.

 

Офіс НАТО з інформування в Кишиневі, за словами Додона, намагається змінити громадську думку. «Думаю, їм в короткостроковій перспективі нічого не вдасться. А в середньостроковій – нагадаю, я завжди виступав проти офісу НАТО в Кишиневі. Є велика ймовірність, що після парламентських виборів наприкінці цього року офіс Альянсу буде закритий», – пообіцяв президент Додон.

 

Він теж висловив думку, що Північноатлантичний альянс зацікавлений в Молдові, оскільки йому «потрібно якомога ближче підібратися до кордонів Російської Федерації». Хоча, як відомо, Молдова не має спільних кордонів з Російською Федерацією.

 

Молдова співпрацює з НАТО з 1994 року в рамках індивідуального плану партнерства. Центр інформації та документації НАТО відкрили в Кишиневі 2007 року. У грудні 2017 року в місті відкрилося бюро зв'язку Альянсу. Додон від початку активно й послідовно виступав проти цього кроку.

17.05.2018