Обласна рада розслідує призначення чиновником премій своїй дружині.

 

Львівська обласна рада почала службове розслідування дій керівника комунального підприємства «Нерухомість та майно» Романа Люлюка, який систематично призначав премії своїй дружині та працівникам комунального підприємства ЛОР з нагоди релігійних та державних свят, розповів заступник керівника управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий, передає Zaxid.net.

 

За його словами, зараз ЛОР витребовує всі документи з підприємства «Нерухомість та майно», що стосуються призначення премій.

 

«Пан Люлюк тривалий час перебував на лікарняному і лише зараз виходить із нього на роботу. Тому будемо і в нього брати пояснення щодо цього питання. Із паном Романом Люлюком у нас є укладений контракт, яким йому передбачена щомісячна премія в розмірі 100% заробітної плати. Але щодо виплат премій його дружині, це питання ми маємо з'ясовувати – чому саме такий розмір, хто це погоджував та подібні питання», – пояснив Віктор Кусий.

 

Службове розслідування може тривати два-три тижні, і якщо підтвердиться, що Роман Люлюк порушив закон, то його звільнять.

 

Підстави для призначення премій прописані в окремому положенні КП «Нерухомість та майно», тому під час службового розслідування працівники ЛОР вивчатимуть це положення і на його основі робитимуть висновок про правомірність виплати премій з нагоди свят.

 

Як повідомляв Z, про рекордні премії у КП «Нерухомість та майно» стало відомо після публікації «Наших грошей. Львів». Роман Люлюк лише впродовж 2017 року призначив своїй дружині 22 премії. Хоча крім неї премії отримували й інші працівники цього підприємства, до того ж нагороджували їх не лише за результатами роботи за попередній місяць чи рік, а й з нагоди низки державних, релігійних та професійних свят.

10.05.2018