У Вірменії відновилися акції громадянської непокори.

Учасники велелюдних мітингів протестують проти відмови парламенту Вірменії обрати лідера опозиції Нікола Пашиняна прем'єр-міністром країни.

 

 

У Вірменії учасники протестів зранку в середу, 2 травня, почали блокувати деякі дороги з Єревана, а також автотрасу до летовища «Звартноц». Вони відгукнулися таким чином на заклик Пашиняна влаштувати цього дня тотальну акцію громадянської непокори на знак протесту проти відмови парламенту обрати його на посаду голови уряду.

 

У центрі Єревана всі основні вулиці блоковані автомобілями та сміттєвими контейнерами. Поліція вмовляє демонстрантів розблокувати дорогу. Проте пікетувальники відкривають рух тільки для машин МНС, швидкої допомоги та Міністерства оборони. Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

Через масштабні акції протесту по всій Вірменії депутати не можуть зібратися на засідання парламенту. Зареєстровано лише 27 зі 105 депутатів. Опозиція бойкотує засідання.

 

Нагадаємо, що у вівторок, першого травня, Національні збори Вірменії не змогло обрати Пашиняна на посаду керівника уряду. На його підтримку проголосували лише 45 депутатів, тоді як для обрання були потрібно щонайменше 53 голоси. Згідно зі законом, через тиждень парламент спробує знову обрати прем'єра. У разі невдачі законодавчий орган Вірменії буде автоматично розпущений.

 

Хвиля масових протестів у Єревані та інших вірменських містах піднялася 13 квітня, після того, як колишній президент країни Серж Саргсян був номінований депутатами парламенту на посаду прем'єр-міністра. Під тиском протестувальників 23 квітня Саргсян подав до демісії, проте акції протесту в країні тривають.

02.05.2018