У Вірменії проходять багатотисячні акції протесту.

Прихильники опозиції протестують проти висунення колишнього глави держави Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

 

 

Прихильники опозиції у Вірменії в понеділок, 16 квітня, почали масові акції протесту в Єревані. Демонстранти заблокували низку важливих вулиць і проспектів столиці. Зокрема, члени ініціативи «Мій крок» перекрили тунель поблизу єреванського кінотеатру «Росія». Про це повідомив вірменський інформаційний портал News.am.

 

Одним із чільних організаторів акції протесту є член Політради партії «Громадянський договір» Нікол Пашинян, котрий очолює опозиційну фракцію в парламенті Вірменії. За його вказівкою, учасники мітингу залишали на дорогах свої автомобілі й лягали на асфальт, не пропускаючи транспорт. Практично весь день рух центром міста було припинено.

 

Опозиціонери мали намір дійти до парламенту, проте поліція заблокувала підступи до будівлі законодавчого органу. Також правоохоронці поступово відтісняють демонстрантів зі заблокованих автошляхів. Щонайменше десятьох учасників акції протесту затримано.

 

Нагадаємо, що в суботу, 14 квітня, проурядова Республіканська партія висунула на посаду прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, який до 9 квітня обіймав посаду президента Вірменії. На 17 квітня в парламенті призначені вибори нового прем'єр-міністра. У результаті конституційної реформи, внаслідок якої Вірменія перейшла від президентської до парламентської форми правління, влада в країні буде сконцентрована безпосередньо в руках голови уряду.

16.04.2018