Командувач об'єднаних сил заявив, що відповідь на провокації буде жорсткою.

 

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що необхідність проведення операції ОС замість антитерористичної операції України зумовлена тим, що частина території Донбасу є фактично окупованою російськими військами.

 

Про це Наєв сказав на скликаному в Краматорську брифінґу з нагоди формального завершення АТО та початку ООС, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Головна відмінність у тому, що операція об'єднаних сил є військовою операцією. На це є свої причини. Зараз ми маємо справу не лише з так званими "ДНР" і "ЛНР", які Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що йдеться про окупацію частини нашої території де-факто російськими окупаційними військами", – сказав Наєв.

 

Він зазначив, що "перший" і "другий" армійські корпуси т. зв. "ДНР" і "ЛНР" є класичними російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами збройних сил РФ. Командувач зазначив, що ці корпуси підпорядковані і перебувають під контролем командування південного військового округу збройних сил РФ.

 

"Обидва корпуси входять до складу 8-ї армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання і продовольство. Усі посади – від командира роти і вище – в цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами. Не довіряє російське командування місцевим зрадникам", – розповів Наєв.

 

Він також зазначив, що ці підрозділи комплектуються російськими "відпускниками", "добровольцями" з числа засуджених злочинців і російськими націоналістами, яких вербують для участі у війні в Україні. "Таким чином, ми маємо справу з російською агресією", – резюмував Наєв.

 

Командувач Об'єднаних сил також запевнив, що відповідь на провокації супротивника буде жорсткою.

 

"Для мене як для командувача одним із головних завдань є припинення безкарних обстрілів українських позицій, що призводить до загибелі наших солдатів. Відповідь на такі провокації буде жорсткою і невідворотною", – сказав Наєв.

 

Керівник ООС зазначив, що виконання "мінських угод" не позбавляє об'єднані сили права на самозахист і реагування на дії терористів усіма доступними засобами. З його слів, військова діяльність буде супроводжуватися апробацією і подальшим впровадженням новітніх систем автоматизованого управління військами.

 

02.05.2018