Пристайко: У Золотому розпочався процес розведення сил і засобів.

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому у вівторок стартував.

 

Про це Пристайко сказав у коментарі журналістам у кулуарах інвестиційного форуму в Маріуполі, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

За безпеку в селі відповідатиме Національна поліція

 

"До самої зустрічі в "нормандському форматі" буде розведення на тих ділянках, які ми погодили. В Золотому розведення відбувається просто зараз. Ми стартуємо з сьогоднішнього дня... Це розведення військ, які безпосередньо залучені на лінії контакту", – сказав голова МЗС.

 

З його слів, процес розведення підтвердять спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

"Чому ми затрималися? Нам потрібно, щоб це було не просто відведення, а воно має бути перевірене та підтверджене СММ ОБСЄ. Ми дали їм час на підготовку", – зазначив Пристайко.

 

Міністр також уточнив, що після Золотого й дотримання необхідного режиму припинення вогню буде також розведення сил у Петрівському.

 

Натомість Президент України Володимир Зеленський у кулуарах інвестиційного форуму в Маріуполі на прохання журналістів прокоментувати розведення сил у Золотому сказав: "Дочекайтеся, будь ласка, офіційної відповіді від ООС".

 

Слід зазначити, що, згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи, розведення сил і засобів мало відбутися тільки в тому випадку, коли було б дотримано 7-денного “режим тиші” на обох ділянках одночасно. Згідно з даними штабу ООС, протягом минулого тижня у районі Золотого-4 обстріли фіксувалися двічі – 24 і 26 жовтня. Втім, віднедавна штаб ООС почав уточнювати у своїх звітах, чи обстріли йдуть "поза межами ділянки розведення".

 

29.10.2019