«Стебницький полімінерал» проігнорував приписи Держекоінспекції.

 

ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» не виконало приписів Державної екологічної інспекції у Львівській області, інформує Головне управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

 

Так, вчора, 24 квітня, працівники інспекції виїжджали для оцінки подальшого впливу ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» на навколишнє природне середовище. Встановлено, що досі не виконано пунктів припису інспекції.

 

«Зокрема, підприємство не пробурило не менш як 3 свердловин і не обладнало їх приладами для постійної реєстрації рівня розсолів і відбору проб; не провело очистки і ремонту усіх спостережних свердловин на шахтних полях рудників №1 та №2; не провело маркшейдерської зйомки породних відвалів та ложа хвостосховища; не забезпечило постійного перехоплення фільтрату мірабіліту з відвалу Західний-біс; не відновило реперної мережі станцій до параметрів, передбачених затвердженими програмами спостережень», – ідеться в повідомленні.

 

Також «Полімінерал» мав вжити заходів щодо проведення рекультивації порушених земельних ділянок згідно з Комплексним проектом консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель.

 

Обвал на території підприємства стався 30 вересня минулого року в зоні рудника №2.

 

Львівська облрада ухвалила звернення до Кабінету Міністрів України щодо кризової екологічної ситуації, що виникла внаслідок діяльності ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

 

Львівська облдержадміністрація також звернулася до Кабінету Міністрів щодо виділення з резервного фонду держбюджету 133 млн грн на ліквідацію наслідків провалля. Ці кошти необхідні на будівництво нової дороги та перенесення зруйнованих ліній електромереж.

25.04.2018