У Києві внаслідок вибуху газу обвалилися поверхи, троє людей загинуло.

 

У неділю в районі Позняки в Києві внаслідок вибуху газу обвалилося кілька квартир багатоповерхового будинку. Станом на ранок понеділка виявлено троє загиблих.

 

Про це йдеться у повідомленні ДСНС. 

 

 

Згідно з офіційною інформацією станом на 07:00, п'ятьох осіб травмовано. Трьох людей врятували. Евакуйовано – 23.

 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що наразі немає жодної інформації про двох мешканців будинку. "Вірогідно, під завалами можуть перебувати двоє чоловіків 1967 і 1976 років народження", – написав він у Facebook. 

 

Фахівці здійснили укріплення будівельних конструкцій і продовжують аварійно-рятувальні роботи. 

 

До спецоперації залучили 460 осіб, зокрема кінологів, і 70 одиниць техніки.

 

ДСНС зазначає, що причиною трагедії став "вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння".

 

 

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив: міські служби виселили з аварійного будинку 45 мешканців. Наразі людям запропонували оселитися в одному зі столичних інтернатів, також "Укрзалізниця" надала номери для постраждалих в своїх готелях.

 

"Аби не трапилося повторних обвалів, вже завершили монтаж укріплюючих балок на першому та другому поверхах будинку. Також фахівці обстежують сусідні будинки. Нам треба точно знати, в якому вони стані, аби не наражати на небезпеку людей. Щодо будинку, де стався вибух, – фахівці кажуть, що, скоріш за все, його доведеться демонтувати. І головне – нам потрібно встановити причину вибуху", – заявив очільник столиці.

 

22.06.2020