Міський голова просить визнати місто зоною екологічного лиха.

 

Через ситуацію з карстовими проваллями Стебник необхідно визнати зоною екологічного лиха, заявив міський голова Стебника Петро Старосольський під час засідання членів Львівського регіонального відділення Асоціації міст України, передає ЛП.

 

«Я вважаю, що Стебник варто визнати зоною екологічного лиха через ті провали. Але віце-прем’єр Кубів приїхав і почав мені розказувати, мовляв, цього не можуть зробити, бо не було людських жертв. Провалився мільйон кубів землі, дорога на Трускавець падає. Але ніхто на це не звертає уваги», – сказав він.

 

Чиновник додав, що після утворення карстового провалля і потенційну небезпеку на дорозі поблизу через місто пустили важку техніку, що понищила і без того розбиту дорогу.

 

«Писав прем’єр-міністру, де я тільки не писав. Є ж резервний фонд держави. Це ж надзвичайна ситуація, але її ніхто не хоче визнавати. В адміністрації обласній мене чути не хочуть. Мені вже набридло воювати з вітряними млинами, я не Дон Кіхот. Це голос волаючого в пустелі. Куди б не звертався – йдуть відписки. Якщо провалиться перший рудник – півміста піде під землю», – зазначив міський голова Стебника.

 

Як повідомляв Z, біля Стебника за кошти з державного бюджету збудують нову об’їзну дорогу. Окрім того, розробляють план перенесення комунікацій з території поблизу провалля на руднику «Полімінералу», що утворилось після землетрусу 30 вересня.

30.03.2018