Туристичний сезон у ведмежому притулку «Домажир» розпочнеться 9 квітня.

 

У реабілітаційному центрі для бурих ведмедів «Домажир», що розташований у Яворівському районі на Львівщині, 9 квітня стартує туристичний сезон. Цього року вхід на територію притулку буде платним, а усі зібрані кошти йтимуть на потреби ведмедів, розповів директор центру реабілітації «Домажир» Ігор Николин, передає Zaxid.net.

 

Зараз на території притулку, де проживають 7 ведмедів, яких раніше утримували в неволі, тривають підготовчі роботи, що мають завершитись до 9 квітня.

 

«Ми готуємо вольєри, ведмедиків і відпочинкову зону, де буде організовано кафе і сувенірний магазинчик», – розповів Ігор Николин.

 

Також біля притулку збудують мотузковий парк, альтанки та паркінг. Відвідувачам притулку гіди проводитимуть екскурсії, під час яких розповідатимуть про життя ведмедів на волі та у реабілітаційному центрі. Окрім того, у «Домажирі» будуть проводити театралізовані екскурсії за участю міфічного героя Чугайстрика.

 

Вартість вхідного квитка для дорослих – 60 грн, для студентів – 40 грн, а для дітей – 30 грн.

 

На території притулку уже збудовано чотири реабалітаційні вольєри по 0,1 га кожен і три великі лісові вольєри площею близько 1,5 га кожен.

 

«Ми ще будуємо один великий вольєр на 1,3 гектара, його плануємо завершити до середини червня. Велике офіційне відкриття центру реабілітації буде у липні, коли вже повністю облаштуємо притулок та відпочинкову зону», – анонсував Ігор Николин.

 

Нагадаємо, що «Домажир» запрацював у жовтні 2017 року.

 

Також притулок співпрацюватиме з Яворівським національним природним парком. У межах цієї співпраці готують спільні екологічні екскурсії, рекреаційні заходи.

 

А в суботу, 31 березня, працівники ведмежого притулку запрошують охочих на волонтерський збір, що триватиме з 10-ї до 17-ї год. Організатори забезпечують доїзд зі Львова. Попередньо потрібно зареєструватись.

28.03.2018