Труханова затримали при спробі повернутися в Україну.

 

Міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали у середу вранці в аеропорту "Бориспіль" після повернення в Україну.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

Літак із Трухановим на борту приземлився в аеропорту о 8:20.

 

У Держприкордонслужбі та НАБУ факт затримання підтвердили.

 

Речник Державної прикордонної служби Олег Слободян сказав у коментарі УНІАН, що Труханову оголосили про підозру. "Сьогодні прикордонники виконали в аеропорту "Бориспіль" доручення відносно цього громадянина, який повернувся із-за кордону. Проінформували ініціатора, після чого прибули слідчі НАБУ, які вручили йому підозру", – сказав представник ДПСУ.

 

Слободян відмовився повідомити деталі, закликавши звертатися до Національного антикорупційного бюро.

 

Як писав Z, напередодні детективи Національного антикорупційного бюро України заочно, за місцем роботи, повідомили одеському міському голові Геннадієві Труханову про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси.

 

Підозру також оголосили трьом посадовцям мерії – заступнику голови, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності. У цій справі у вівторок також затримали трьох осіб (одну посадову особу мерії Одеси та двох фізичних осіб-керівників компанії).

 

"Усі зазначені особи, на думку слідства, причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше належала до цілісного майнового комплексу ДП Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО", – поінформували в Антикорупційному бюро.

 

Геннадій Труханов не виходив на роботу понад півтора місяця.

 

14.02.2018