Геннадієві Труханову оголосили про підозру.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили Одеському міському голові Геннадієві Труханову про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.5 ст.191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Повідомлення про підозру здійснили за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, який і підписав процесуальний документ. Підозру оголосили не лише на ім'я Труханова (котрий із кінця грудня уникає з'яви на роботі), а й трьом посадовцям мерії міста: заступнику голови, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності.

 

"Наразі вживаються необхідні заходи для встановлення місця перебування підозрюваних та, у випадку їх відсутності, вирішуватиметься питання про оголошення їх у розшук", – прокоментували в НАБУ.

 

Крім того, 13 лютого під час проведення слідчих дій у тому ж кримінальному провадженні затримано трьох осіб (одну посадову особу мерії Одеси та двох фізичних осіб-керівників компанії). А ще одна особа – теж на підозрі.

 

"Усі зазначені особи, на думку слідства, причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП Завод «Краян», за 185 млн. грн. у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти, фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО", – поінформували в Антикорупційному бюро.

 

На рахунки приватної компанії-продавця будівлі накладено арешт.

 

Минулого року один із депутатів Одеської обласної ради, який, згідно з версією слідства, є бенефіціаром компанії-продавця будівлі, разом із ще однією особою запропонували співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. дол. США в обмін на зняття арешту з рахунків компанії.

 

14.02.2018