Селяни перекриватимуть дорогу через тарифи на проїзд у маршрутках.

 

У п’ятницю, 9 лютого, у селі Сокільники біля Львова мешканці Пустомит і прилеглих населених пунктів перекриватимуть дорогу з вимогою перенесення кінцевих зупинок маршруток Пустомитівського напрямку до Привокзального ринку та врегулювання тарифів на проїзд, передає ЛП.

 

Ініціаторка акції – місцева мешканка Роксолана Шелепило. За її словами, мешканці з 10-ї до 12-ї год. будуть безперестанку переходити пішохідний перехід, блокуючи проїзд автомобілів.

 

«Вимагаємо повернути маршрутки Пустомитівського напрямку на Приміський вокзал або хоча б до "Скрині". Мешканці завжди добиралися на Приміський вокзал, а там вже пересідали чи на трамвай, чи на маршрутку і могли добратися будь-куди!» – зазначила вона.

 

Також протестувальники невдоволені новими тарифами від перевізників – проїзд у маршрутках Пустомитівського напрямку цього року вже двічі дорожчав.

 

«При тому в нас мінімальна ціна – 6 гривень. Щоби проїхати тільки до Наварії з Пустомит, люди за 4 км мають платити 6 гривень, а щоби проїхати до Сокільників – 9 гривень. А ще далі – 12 гривень», – розповіла Роксолана Шелепило.

 

Раніше мешканці Пустомитівського району створили петицію, щоби повернути кінцеву зупинку автобусів на Приміський вокзал, проте ініціатива не набрала потрібної кількості голосів.

07.02.2018