На Олімпіаді в Пхенчхані навіть для уболівальників заборонено російські прапори.

Відповідне рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет (МОК).

 

 

«Прапори країн, які не беруть участі в Олімпійських іграх, заборонені. Такі прапори заборонено проносити на змагання та тренувальні об'єкти Олімпійських ігор», – йдеться на офіційному сайті оргкомітету Олімпійських ігор в Пхенчхані.

 

Таким чином, під заборону серед інших потрапить і російський прапор, оскільки збірна Росії офіційно участі в зимовій Олімпіаді не бере, а російські спортсмени зможуть виступити в Південній Кореї лише в складі команди «олімпійських атлетів з Росії» під нейтральним прапором та без використання національних кольорів і атрибутів у вигляді гімну й прапора країни.

 

Як зазначають експерти, таке рішення МОК є безпрецедентним. Досі на жодній Олімпіаді не потрапляли під заборону прапори країн, які не беруть участі в Олімпійських іграх.

 

Напередодні МОК не допустив до цьогорічної Олімпіади низку провідних російських атлетів, котрі були причетними до допінгового скандалу. Так, приміром, в Пхенчхані-2018 не зможуть виступити найсильніший російський лижник Сергій Устюгов, олімпійський чемпіон Сочі-2014 в шорт-треку Віктор Ан, біатлоніст Антон Шипулін, фігуристи Ксенія Столбова й Іван Букін.

24.01.2018