Депутати пропонують перенести небезпечні підприємства за межі міста.

 

У Львові робоча група з депутатів та експертів вивчить роботу потенційно небезпечних підприємств – нафтобаз, заводів, АЗС – щоби визначити, які з них варто винести за межі міста, повідомив заступник голови інженерної комісії Львівської міськради Віталій Свінціцький на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Скільки скарг мають написати ряснянці на роботу асфальтного заводу на території мікрорайону, аби в мерії, в інших службах відреагували на них? Відтак, на інженерній комісії ініціював створення робочої групи, що за чітко визначеними критеріями вивчатиме діяльність усіх потенційно небезпечних для життя та здоров’я містян підприємств Львова. Це заводи, нафтобази, АЗС. Які з них можуть працювати у межах міста, а які потрібно "виселити"? На моє переконання, ця проблема актуальна для багатьох районів і має вирішуватися комплексно, а не через декоративні ухвали, що вибірково стосуються лише одного підприємства, як то нам пропонували із нафтобазою №1 на вул. Пластовій», – написав депутат.

 

На основі висновків робочої групи буде напрацьовано проект ухвали, що регулюватиме діяльність таких підприємств у місті, визначатиме механізми, за яким їх, у разі необхідності, можна буде переносити за межі Львова.

23.01.2018