Холодницький пригрозив забрати справи у НАБУ через патякання аґента.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура погрожує вилучити у Національного антикорупційного бюро всі кримінальні провадження, якщо в бюро не дотримуватимуться таємниці слідства.

 

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький у інтерв'ю ТСН.ua після того, як один із розсекречених аґентів НАБУ дав пресі відверте інтерв'ю. 

 

"Ми глибоко стурбовані таким черговим витоком інформації. Це ще раз підтверджує, що в НАБУ є системні проблеми з таємницею слідства. Якщо так будуть діяти далі, то Антикорупційна прокуратура не буде мати іншого виходу, як забрати всі справи з НАБУ, залучати інші правоохоронні органи і доводити їх до кінця", – сказав Холодницький.

 

Очільник САП вважає, що такі дії працівників слідчого органу є неприпустимими і шкодять роботі всіх правоохоронних органів.

 

Фіґурантом скандалу став Євген Шевченко, котрий невдовзі після розкриття свого статусу дав велике інтерв’ю одному з інтернет-видань, в якому розповів деталі своєї співпраці з бюро. Шевченко, зокрема, розповів про свою участь у справі проти одесита Вадима Альперіна. 

 

У НАБУ вже розпочали службову перевірку щодо позаштатного працівника.

 

Сам Шевченко у своїй відвертості нічого поганого не вбачає. "Були певні причини, з яких я дав це інтерв’ю. Я зараз не можу про ці причини казати, але з часом суспільство дізнається", – сказав він.

 

Нагадаємо, 24 листопада 2017 року детективи НАБУ спільно із працівниками ГПУ заявили про викриття особи, яка пропонувала керівникові одного з підрозділів НАБУ неправомірну вигоду розміром у 800 тисяч доларів США за припинення розслідування детективами бюро кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень. Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко назвав прізвище підозрюваного – це відомий одеський бізнесмен Вадим Альперін.

 

22.01.2018