Тереза ​​Мей заперечила можливість повторного референдуму щодо Brexit.

Таким чином прем'єр-міністр Великої Британії відхилила пропозицію європейських політиків відмовитися від виходу країни з Євроунії.

 

 

«Другого референдуму щодо Brexit не буде», – заявила Тереза  Мей в інтерв'ю німецькій газеті Bild, опублікованому в суботу, 20 січня. Вона підкреслила, що парламент Об’єднаного Королівства запропонував визначитися щодо членства в Європейській Унії самим громадянам, і вони зробили свій вибір.

 

Водночас ​​Мей запевнила, що Лондон і надалі співпрацюватиме з європейськими інституціями в питаннях оборони, безпеки та інших царинах. «Ми полишаємо ЄУ, але не Європу», – наголосила керівниця британського уряду.

 

Напередодні президент Європейської Ради Дональд Туск і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонували Великій Британії не виходити з Євроунії. «Якщо ж уряд в Лондоні не змінить свого погляду на те, що відбувається, то наступного року Brexit стане реальністю з усіма негативними наслідками. Якщо ж британці змінять свою думку, то наші серця, як і раніше, відкриті», – заявив Туск 16 січня. 

 

Юнкер висловив надію на те, що слова Туска будуть почуті британською владою. «Не хотілося б, щоб в Лондоні пропускали повз вуха те, що наша двері, як і раніше, відкриті», – підкреслив президент Єврокомісії.

 

Нагадаємо, що британці висловилися за вихід країни зі складу ЄУ на референдумі в червні 2016 року, підтримавши його 52 відсотками голосів. 

20.01.2018