Шанувальник Сталіна влаштував перестрілку з поліцією – загинуло двоє.

 

Унаслідок перестрілки між озброєним чоловіком та підрозділами правоохоронців у п'ятницю в Одесі загинуло двоє осіб, четверо отримали поранення. Серед загиблих – винуватець стрілянини, член радикальних проросійських рухів Одеси.

 

Як повідомила прес-служба поліції, конфлікт виник після того, як поліціянти спробували затримати правопорушника, щодо якого була карта розшуку. "На вул. Новосельського під час затримання чоловіка, який перебував у розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, зловмисник почав чинити опір та відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї. Аби припинити протиправні дії зловмисника, працівники поліції застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого правопорушника було ліквідовано", – поінформували в поліції.

 

 

Серед поранених – троє поліціянтів та один випадковий свідок.

 

"У приміщенні, з якого велася стрілянина, поліцейські знайшли вхід у катакомби, де було виявлено цілий арсенал зброї. Вживають заходів з її вилучення", – йдеться у прес-релізі.

 

Як повідомило видання "Думская", винуватцем стрілянини є член проросійських рухів Валентин Дорошенко, який називав себе членом "партії Сталіна" і лідером об'єднання "ЗУБР" ("За Україну, Білорусь, Росію").

 

Дорошенка розшукували як учасника заворушень восени 2013 року, що відбулися біля будівлі обласної поліції, коли прибічники українофоба Ігоря Маркова намагалися "відбити" свого кумира з-під варти.

 

Власне, щойно поліція довідалася, що Дорошенко знову проживає за своєю адресою, до нього нагодилося двоє працівників Приморського відділку поліції та дільничний. Побачивши правоохоронців, той відкрив вогонь. Коли він намагався втекти – на місце події прибула машина патрульної поліції й знешкодила нападника, коли він спробував відстрілюватися.

 

Станом на 17:30 голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що "поліція штурмує будівлю, в котрій переховувався злочинець і котра веде прямо в одеські катакомби".

 

19.01.2018