ФБР розслідує участь Центробанку Росії у виборчій кампанії Дональда Трампа.

Існують підозри, що головний російський банк фінансував кампанію через одного зі своїх керівників.

 

                                          Олександр Торшин

 

ФБР проводить розслідування щодо незаконної передачі заступником голови Центрального банку Росії Олександром Торшиним грошей Національній стрілецькій асоціації США. Та, своєю чергою, мала б допомогти Дональдові Трампу перемогти на виборах президента в 2016 році. Про це повідомила американська інформаційна аґенція McClatchy з покликом на два джерела, знайомі зі зазначеним питанням.

 

Це розслідування ФБР проводить для спецпрокурора Роберта Мюллера, котрий веде справу про зв’язки виборчого штабу Трампа з Кремлем. Слідчі контррозвідки Федерального бюро розслідувань зосередили увагу на діяльності Олександра Торшина, котрий відомий своїми тісними стосунками як з президентом Росії Володимиром Путіним, так і з Національною стрілецькою асоціацією США. За американськими законами, заборонено використовувати іноземні гроші для впливу на федеральні вибори.

 

Всі джерела аґенції McClatchy говорили на умовах анонімності, оскільки розслідування Мюллера є конфіденційним і в основному оперує таємною інформацією. Представник офісу Мюллера відмовився коментувати це питання.

 

Поява справи Торшина говорить про новий вимір в розслідуванні ФБР про втручання Росії в американський виборчий процес. Торшин – член опікунської ради Федерації практичної стрільби РФ, а також довічний член NRA (Національної стрілецької асоціації США). До переходу на роботу в Центральний банк в 2015 році обіймав посаду заступника голови Ради Федерації РФ.

19.01.2018