Щонайменше 52 особи загинули внаслідок пожежі в автобусі.

Трагедія сталася в Іргізькому районі Актюбінської області Казахстану.

 

 

Згідно з попередньою інформацією, автобус «Ікарус» прямував до Росії трасою Шимкент-Самара. Загалом всередині салону перебувало 57 осіб, п'ятьом вдалося врятуватися, зокрема й двом водіям. Про це повідомило казахське видання NUR.kz. 

 

Офіційний представник Комітету з надзвичайних ситуацій МВС Казахстану Руслан Іманкулов уточнив, що всі загиблі – громадяни Узбекистану, ні росіян, ні казахів серед них не було. Найімовірніше, всі вони були трудовими міґрантами, котрі прямували до Росії на заробітки.

 

Співробітник управління внутрішньої політики Актюбінської обласної адміністрації Віталій Синьов повідомив про те, що, за попередньою версією, причиною пожежі стало коротке замикання. Він також припустив, що в автобусі могли перевозити велику кількість пального. «Це пояснює те, чому автобус відразу спалахнув», – зазначив Синьов. Пальне, на його думку, могли перевозити в автобусі для того, щоб не заправлятися дорогою. «Також, за неофіційною інформацією, автобус міг бути переобладнаний, оскільки пасажири, опинившись у вогняній пастці, не змогли швидко вибратися назовні. Двері були заблоковані», – розповів він.

18.01.2018