Гідрометцентр попередив українців про погіршення погоди.

 

Український гідрометцентр попередив українців про те, що 18 січня внаслідок впливу активного циклону очікують суттєвого ускладнення погодних умов.

 

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей прогнозують сильні, місцями дуже сильні, снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву заввишки до 40 сантиметрів, ідеться у повідомленні УкрГМЦ.

 

 

У Києві може утворитися сніговий покрив завтовшки 20 сантиметрів.

 

Крім західних областей, в Україні буде посилення вітру до 15-20 м/с, в Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях – місцями 25-28 м/с.

 

На дорогах країни ожеледиця.

 

ДСНС повідомила: станом на 9:00 18 січня спостерігають опади у вигляді невеликого снігу у Волинській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській та Полтавській областях, невеликий сніг з дощем – у Кіровоградській та Одеській областях, невеликий дощ – у Миколаївській області.

 

 

Рух на автомобільних дорогах забезпечено, заторів немає.

 

В'їзд вантажного транспорту до Києва заборонено. В місцях відстою великогабаритного автотранспорту на час обмеження працюватимуть мобільні пункти обігріву – загалом шість локацій. На території Київської області розміщено 5 пунктів обігріву. 

 

Напередодні частково обмежували рух великогабаритного вантажного транспорту на окремих ділянках доріг у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській та Одеській областях.

 

Для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг залучено понад 1 тис. одиниць техніки і майже 1,5 тис. працівників "Укравтодору".

 

18.01.2018