Дональд Трамп звинуватив Росію в допомозі КНДР.

За словами американського президента, за сприяння Москви  Пхеньян чимраз ближче підходить до створення ракети, здатної досягти США.

 

 

Глава Білого дому  в розлогому інтерв'ю інформаційній аґенції Reuters в середу, 17 січня, заявив, що Росія постачає до Північної Кореї паливо та інші товари, порушуючи міжнародні санкції, які сама ж і схвалила.

 

«Росія взагалі не допомагає нам з Північною Кореєю. Те, в чому Китай допомагає нам, Росія саботує, іншими словами, Росія компенсує те, що робить Китай», – бідкався Трамп.

 

Нагадаємо, що одностайно ухвалені Радою Безпеки ООН санкції щодо КНДР передбачають, окрім іншого, жорсткі обмеження на імпорт до КНДР нафти і нафтопродуктів, заборону на створення спільних підприємств за участі північнокорейського капіталу, експорт до країн-членів ООН текстилю з КНДР тощо. У грудні минулого року розвідувальні служби низки європейських країн повідомляли, що Росія щонайменше тричі постачала паливо Пхеньяну в обхід санкцій.

 

У інтерв'ю президент США назвав Північну Корею своєю головною міжнародною проблемою. Трамп висловив сумніви щодо користі перемовин з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Хоча ще зовсім недавно він не відкидав прямих переговорів з керівником КНДР.

18.01.2018