Перевізники погрожують страйком.

 

Сьогодні, 17 січня, у кількох маршрутках Івано-Франківська з’явились повідомлення від перевізників про можливу зупинку автобусів, передає Курс.

 

Перевізники хочуть підвищення ціни на проїзд. Також вони  наголошують на тому, що перевозять багато пільговиків без компенсації. Відтак погрожують з наступного тижня влаштувати страйк. Зокрема, дводенним страйком погрожує перевізник ТОВ «Корида-Транс».

 

Директор ТОВ «Корида-Транс» Дмитро Гринишин пояснив, що пасажирські перевезення в місті на умовах нинішнього тарифу (4 грн) і пільгового режиму для пенсіонерів та школярів стали фактично неможливими. 

 

Він зазначив, що позиція усіх приватних перевізників одностайна – тариф має становити 5 грн. Хоча перевізники готові і на компроміс: зберегти вартість 4 грн за проїзд за умови скасування міських пільг для пенсіонерів і школярів. 

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував заяви перевізників.

 

«Перевізники шантажують, що не вийдуть на маршрути. Не уявляю, щоб подібна ситуація трапилася з комунальним транспортом. Тож ще раз переконуюся, що розвиток комунального транспорту – єдиний шлях для нашого міста. Станом на сьогодні, перевізники не виконують тих умов, які було передбачено договором при підвищення тарифу до 4 грн.

 

Я звик домовлятися, але ніколи не прийму мови ультиматумів. На найближчій сесії міської ради, що відбудеться 9 лютого, ми ухвалимо рішення про придбання містом 40 тролейбусів для КП «Електроавтотранс» за договором фінансового лізингу. Але за потреби ухвалення цього рішення ми можемо пришвидшити. Також підприємство вже чекає на 6 автобусів, які вийдуть на маршрути міста.

 

Тож якщо справа дійде до того, що перевізники не вийдуть на маршрути, ми готові розривати договори й запрошувати перевізників з інших міст. Зі свого боку будемо робити все можливе, щоб мінімізувати незручності для мешканців. А перевізників закликаю до вирішення питання у правовому полі через компроміс, щоб не нашкодити мешканцям», – сказав Руслан Марцінків.

17.01.2018