Орест Фурдичко сплатив заставу і вийшов на волю.

 

Затриманий за підозрою в одержанні $300 тисяч хабара директор Інституту агроекології і природокористування Нацакадемії аграрних наук Орест Фурдичко сплатив заставу в 3 млн грн і вийшов із СІЗО, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у відповідь на інформаційний запит видання Zaxid.net.

 

Орест Фурдичко сплатив 3 млн грн застави ще 4 січня, а його спільник заставу в 1 млн грн сплатив 9 січня.

 

Колишнього народного депутата і колишнього голову Львівської обласної ради, а нині директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України Ореста Фурдичка затримали 30 грудня 2017 року після одержання 300 тис. доларів хабара від компанії «Сател Україна». Він вимагав ці гроші у засновника компанії, діючи у змові з колишнім директором підприємства. За винагороду у 500 тис. доларів Фурдичко пообіцяв не розривати договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

 

У цій справі є двоє підозрюваних – Орест Фурдичко і колишній директор «Сател Україна».

 

У понеділок, 15 січня, київський суд з другої спроби відсторонив Ореста Фурдичка з посади директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України.

17.01.2018