У СБУ розповіли про обшуки в артиста балету Миколи Санжаревського.

 

Під час обшуку у помешканні артиста балету Львівської опери Миколи Санжаревського 16 січня СБУ вилучила техніку та носії інформації, повідомив речник СБУ у Львівській області Олег Александров, передає ЗіК.

 

«Вилучені техніка та носії інформації, які зараз будуть досліджувати у рамках досудового розслідування. Обшук тривав близько двох годин у помешканні у Львові в межах раніше відкритого кримінального провадження за ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) ККУ», – повідомив Олег Александров.

 

Кримінальне провадження щодо Миколи Санжаревського, додав він, було відкрито ще до оприлюднення інформації щодо нього у ЗМІ. У 2015 році йому було оголошено офіційне застереження щодо неприпустимості його деструктивних дій.

 

За антиукраїнську пропаганду соліста Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької Миколу Санжаревського активісти сайту «Миротворець» внесли до своєї бази.

 

Відповідна картка на хореографа з’явилася на сайті 8 січня.

 

Дослідники визначили діяча культури як пособника терористів та обвинувачують його також у зборі коштів для бойовиків «ДНР». Санжаревський водночас є арт-директором та вчителем у львівській Школі академічного та сучасного балету.

17.01.2018