Папа Римський розпочав турне Латинською Америкою.

Першою країною, яку він відвідав, стала Чилі.

 

 

У понеділок, 15 січня, ввечері (приблизно о 19.15 за місцевим часом) літак голови Католицької церкви приземлився на міжнародному летовищі Сантьяґо-де-Чилі. Там його зустріли президент Республіки Чилі Мішель Бачелет та інші представники влади, місцевий єпископат та група вірних. Двоє дітей в національних костюмах вручили понтифікові букет квітів.

 

З аеропорту Святіший Отець від’їхав до Апостольської нунціатури в Сантьяґо, що буде його резиденцією під час перебування в Чилі. У автомобілі його супроводжував місцевий архієпископ кардинал Ріккардо Едзаті Андрелло.

 

Тисячі чилійців вітали Святішого Отця вздовж дороги. Прибувши до дипломатичного представництва, Папа також привітався з людьми, котрі поблизу очікували його прибуття, приймаючи їхні подарунки, зупиняючись для фотографування і, як зазвичай, обіймаючи та благословляючи дітей, – повідомило Radio Vaticana.

 

16 січня він має виступити з промовою перед чилійськими політиками та громадськими діячами. Виступу Франциска очікують у президентському палаці. Згодом Папа відслужить месу в розташованому в центральній частині Сантьяґо парку. Понтифік також має відвідати жіночу в'язницю.

 

Нинішня поїздка Папи Франціска Латинською Америкою – вже четверта, повідомляють у Ватикані. Цього разу Папа Римський планує зустрітися не лише з політиками країн Південної Америки, а й з жертвами диктатури, представниками корінного індіанського населення, дітьми-сиротами та імміґрантами. 18 січня Папа відлетить з Чилі до Перу.

16.01.2018