ВПС Бельгії перехопили російських бомбардувальників.

Інцидент стався над бельгійською акваторією Північного моря.

 

 

Два винищувачі типу F-16 бельгійських ВПС в понеділок, 15 січня, перехопили двох російських бомбардувальників Ту-160, здатних нести ядерні боєголовки. Про це повідомляють в офіційному мікроблозі ВПС Бельгії в Twitter.

 

Бельгійське військове відомство повідомило, що перехоплення сталося «в зоні відповідальності Нідерландів над Північним морем», приблизно за півтори сотні кілометрів від Амстердама. Справа в тому, що за безпеку повітряного простору країн Бенілюксу Бельгія відповідає з минулого тижня. Якщо в повітряному просторі з'являється невпізнаний літальний апарат, виліт двох F-16 передбачається впродовж декількох хвилин.

 

Коли ж російські бомбардувальники підійшли до кордонів Великої Британії, у повітря алярмово були підняті два винищувачі Typhoon Королівських британських ВПС. Британські бойові літаки стартували з авіабази в Лоссімуті, у Шотландії. Вони супроводжували російські літаки до виходу в повітряний простір над нейтральними водами.

 

 

Екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт навів у своєму Twitter траєкторію польоту російських бомбардувальників. Щодо маневрів літаків ВКС Росії він висловив таке припущення: «Це було, ймовірно, частиною російського стратегічного ядерного навчання, яке зараз відбувається».

15.01.2018