Кабмін відмовився від запланованої реорганізації Фіскальної служби.

 

Кабінет Міністрів скасував минулорічні постанови про реформування та реорганізацію податкових і митних органів, ініційованих Міністерством фінансів.

 

Про це повідомляє DT.ua.

 

На засіданні КМУ в четвер, 11 січня, урядовці ухвалили рішення скасувати постанову про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової та митної політики, а також постанову про реорганізацію територіальних органів Державної фіскальної служби.

 

Ці постанови були прийняті 29 березня і 19 липня минулого року. Вони передбачали створення Міжрегіональної митниці та головного Міжрегіонального управління ДФС. Обласні митниці та енергетичну митницю планувалося реорганізувати шляхом приєднання до Міжрегіональної митниці.

 

Об'єднані державні податкові інспекції мали приєднатися до головних управлінь ДФС в областях, а ті натомість, разом із Офісом великих платників податків, мали би ввійти до складу Міжрегіонального головного управління ДФС.

 

В.о. голови ДФС Мирослав Продан, а також парламентський комітет з питань податкової та митної політики розкритикували ці ініціативи Міністерства фінансів, ствердивши, що реалізувати їх неможливою.

 

У Мінфіні натомість пов'язали критику постанов із небажанням керівництва ДФС реально реформувати відомство.

 

12.01.2018