Facebook планує змінити алгоритм стрічки новин.

 

Про це повідомив засновник компанії Марк Цукерберґ.

 

 

За словами Цукерберґа, незабаром стрічка новин у соціальній мережі стане частіше відображати записи друзів, а пріоритет постів ЗМІ і компаній, навпаки, знизиться. Про це він написав у ніч на п'ятницю, 12 січня, на своїй сторінці в Facebook.

 

«Ми відчуваємо на собі відповідальність за те, щоб наші сервіси були не просто приємними у використанні, а й корисними для благополуччя людей», – написав Цукерберґ. Він покликався на дослідження, які свідчать, що «коли ми використовуємо соціальні мережі для зв'язку з людьми, котрі нам небайдужі, це покращує наше благополуччя. Ми відчуває себе більш соціально заанґажованими й менш самотніми».

 

Цукерберґ зазначив, що відтепер команда соціальної мережі концентруватиметься не на допомозі користувачам у пошуку важливого контенту, а на сприянні підтримці важливих соціальних контактів. Він спрогнозував, що на впровадження такого нововведення доведеться витратити кілька місяців.

 

«Вносячи ці зміни, я очікую, що люди проводитимуть менше часу з Facebook. Але я також розраховую, що цей час стане ціннішим», – написав засновник соцмережі. Він також пообіцяв захистити Facebook від того, щоби ним скористалися якісь державні структури.  Цукерберґ припустив, що якщо даний хід виявиться правильним, то в довгостроковій перспективі він позитивно позначиться і на бізнесі Facebook.

 

Див. на цю тему "Дилема Цукерберґа. Коли успіх Фейсбуку шкідливий для суспільства"

12.01.2018