WhatsApp, Instagram та Facebook зазнали глобального збою.

Через кілька годин вдалося відновити їхню роботу

 

 

Користувачі платформ компанії Meta – WhatsApp, Instagram і Facebook – зіткнулися зі збоями в роботі месенджера та соцмереж по всьому світу. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на дані сервісу Downdetector. Збій підтвердила організація NetBlocks, яка займається моніторингом доступу до мережі.

 

Більшість користувачів, які надіслали скаргу на роботу WhatsApp, вказували, що месенджер не надсилав і не приймав повідомлень, його веб-версія не завантажувалася та повідомляла про проблеми з підключенням, медіафайли також не завантажувалися. Користувачі Instagram і Facebook також переважно скаржилися на проблеми із завантаженням додатків.

 

За даними сервісу Downdetector, на піку про збій повідомили 24 тисячі користувачів WhatsApp, Facebook і Instragram. Повідомлення про проблеми надходили, зокрема, зі США, Великої Британії, Індії, Бразилії та деяких інших країн.

 

Збої в роботі месенджера WhatsApp та соцмереж Instagram і Facebook через кілька годин вдалося усунути. У пості WhatsApp, оприлюдненому в четвер, 4 квітня, на платформі соціальних мереж X сказано, що проблеми розв'язано. «І ми повернулися! Приємного спілкування у чатах!» – йдеться у цьому пості. У чому саме була причина порушення роботи, не повідомляється.

 

Нагадаємо, що на початку березня стався глобальний збій у роботі сервісів систем, які належать компанії Meta. Користувачі соцмереж Facebook та Instagram кілька годин не могли зайти на свої сторінки. Не працював також і фейсбуківський засіб спілкування Messenger

 

04.04.2024