КНДР і Південна Корея розпочали прямі перемовини.

Це перше спілкування представників двох країн за останні два роки.

 

 

Представники Пхеньяна і Сеула зустрілися в прикордонному пункті Пханмунджом у вівторок, 9 січня. Головною темою перемовин є участь північнокорейських спортсменів в зимових Олімпійських іграх, які триватимуть в лютому в Пхьончхані з 9 до 25 лютого. Розмови проходять в закритому режимі. Про це повідомила інформаційна аґенція Yonhap News.

 

Згідно з повідомленням Міністерства у справах національного об'єднання у Сеулі, Північна Корея також запропонувала відправити на змагання групу уболівальників, митців та шоу-команду з тхеквондо. Південнокорейська делегація, своєю чергою, внесла пропозицію про перемовини з гуманітарних питань. Асоціації Червоного Хреста обох країн мають обговорити нові зустрічі розділених корейських сімей, які опинилися по різні боки кордону.

 

Перед початком зустрічі в Пханмунджомі південнокорейський міністр у справах національного об'єднання Чо Мен Гюн висловив сподівання, що Ігри стануть «заходом миру» і поштовхом до покращення відносин між двома країнами. Представник КНДР, голова комітету з мирного об'єднання Кореї Лі Сон Гван, своєю чергою, висловив сподівання на успішний діалог. «Сьогодні Північна і Південна Кореї сядуть на стіл перемовин зі серйозними і щирими намірами. Переговори йтимуть добре. Сподіваємося на конкретні результати розмов», – сказав Лі Сон Гван.

 

Раніше повідомляли, що Міжнародний олімпійський комітет подовжив термін реєстрації для спортсменів з КНДР на Олімпіаду-2018 в Південній Кореї.

09.01.2018